© 2017 by Ecotone Architecture

SubUrban Residence 2

Η κατοικία βρίσκεται σε προάστιο χαμηλής δόμησης. Διατηρώντας ένα ήπιο φίλτρο στον δρόμο, διαδοχικά αναπτύσσεται σε μια εσωτερική αυλή.

Η μορφολογία του κελύφους παρακολουθεί δυναμικά τόσο την εποχική και όσο και την ημερήσια πορεία του ήλιου, προσφέροντας αιφνιδιαστική ποικιλία στον φωτισμό των χώρων και εναλλαγές των οπτικών φυγών και εξασφαλίζοντας  παράλληλα πάντα την θερμική και οπτική άνεση

​Ένταξη βιοκλιματικών στρατηγικών στον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό:
Διαμπερής  αερισμός.
Ηλιακός χώρος στον όροφο.
Ηλιοπροστασία όψεων ανάλογη του προσανατολισμού.
Ράφια φωτισμού στο καθημερινό για μέγιστη διάχυση του φωτός.
Διαμόρφωση αυλών για εποχική χρήση.      

Προαστιακή Κατοικία 2

The residence is situated in a low-rise suburb. The envelope filters the street noise and gradually opens around an internal courtyard. Architectural Form, follows the dynamic seasonal and daily route of the sun, offering diverse lighting conditions and views, while thermal and visual comfort are always achieved.

Passive design strategies implicated in the design:

Cross ventilation for cooling.

Shading devices.

Lighting shelves at living room are for diffuse daylighting.

Seasonal use of outdoor corners.